Saturday, September 12, 2009

rasa terhina

offline blog

sangat sangat terhina. of all the time, i stay kat hostel ni. yang ni lah paling terhina sekali i rase. is it really wrong to be 'orang luar'? or bukan terengganu or kelantan? is it really matter? kenape must you treat us like that? janganlah sempit sangat fikiran tu. ingat ke orang luar ni jahat sangat ke? jahil sangat ke? n u ingat orang bukan KL n pahang tu bagus n alim sangat ke? PUH-LIZ. now i dont know nak trust n respect siapa dah. ok lah. let me explain what this is all about.

adalah girl ni, who is my classmate. ok, die alim n baik n kireye i respect la die. oh wait. not anymore! i thought she's okay n not like any other people here. but NO. she's just the same. n could i say, even worse?!! since dia ni alim n warak, kitorang mcm kira sokong lah jugak kalu dia jadi our PKB next year. -PKB: penolong ketua badar *badan dakwah n rohaniah*-. tapi perception kitorang kt dia dah berubah since dia cakap 'ORANG LUAR NI MACAM X MINAT AGAMA JE' which dia tujukan kat us. my clique. WTH kan?! and the worst of all is die cakap. "Nadbs n syaza tu mcm x pernah baca quran je." WTFish with that? huh? although die mention 2 3 name budak from my geng but still rase terhina tau! HELL-O. mcm la engkau tu bagos sgt. perasan malaikat! x leh blah la org mcm ni. seriously, this girl kalau korang tgk,, nmpk punye la baik n ayu n korang x kan sangke punye lah yang die boleh ckp mcm tu. even i pon x sangke. die seems okay je ngan i. cerita ni pon i tau sbb my friend from or clique bitau. dia borak2 ngan girl tu n girl tu ckp mcm tu. bengong tahap naga, kan? n kawan i mase borak2 tu, ade lah ckp, yang die sokong kalau that girl jd PKBn guess what? girl tu ckp, "kalau saya jadi PKB, sape nk jadi PKR alfa?" something like that lah. -PKR: penolong ketua rumah- adoi. giler betol lah. igt ke engkau sorang ke layak jd PKB or PKR? puh-liz. kalau mcm ni lah,, u can kiss ur dreams goodbye! takde sape nak sokong engkau. shit-o

now, u guys know kan, what kind of people here in my boarding school? rase terhna giler, especially the quran part. takkan lah everytime nk bace quran kene pegi depan die or heboh2kan satu sekolah. this is incredibly unbeliavable.

i dont understand why this world got this kind of people yg narrow-minded n perasan bagos. this people, tak abis-abis nak cari kesalahan kitorang n nk jatuhkan kitorang. guys, get ur own life lah.

10 comments:

abdulARIAN said...

u can kiss ur dreams goodbye!

ayat d atas seswai dganti an dengan ur ass la. hehe.

oh. kelantan? haha. depa mmg cmtue.
kelantan mmg cmtue. trust me.
n dats y org melaka benci kelantan. haha

p/s in my ex sch, it was BADRI. not BADAR. badan paling corrupted di sch. ag corrupted dr pgawas. haha.

NadiahBS. said...

bkn org melaka jek.
org kuantan ni pon dh benci org kelantan. haha

oh,,
badar kat my school ni.
name je badan dakwah n rohaniah.
tp ade jgk yg freehair.
konon nk dakwah org.
ntah pape jek.

Yayan Yaacob said...

ek eleeeeeee kecoh sial perempuan tuu

NadiahBS. said...

tau takpe.
mcm bengong je

Anonymous said...

bukan semua org kelantan mcm tu..

NadiahBS. said...

yes, i know.
u mesti org kelantan kn?

farah said...

yeah
bukan sume org klntn mcm 2
although i'm not from klatan
but i hav a lot of klntanis frenz dat didn't act dat way

toyek_farid said...

skunk bru ak tau spe dier GIRL yg korg ckp2kn ni...sgguh kjam n MUNAFIK!!woo..org mnafik duk kat neraka yg plg bwah aka plg dasyat..pedih giler beb!!x disngka2..its juz like A _ _ I.

toyek_farid said...

skunk bru ak tau spe dier GIRL yg korg ckp2kn ni...sgguh kjam n MUNAFIK!!woo..org mnafik duk kat neraka yg plg bwah aka plg dasyat..pedih giler beb!!x disngka2..its juz like A _ _ I.

NadiahBS. said...

haha,
wahai farid.
itu la wanita yg korang selalu puja n respect sgt tu.
haha

skrg dh tau kn perkare sbnr