Friday, December 31, 2010

# DAY 21


*temerloh. first time pergi rumah ma. masa ni nak pergi ke KL & ipoh.

Thursday, December 30, 2010

baju putih kain biru

sejak bila kau pandai berpura-pura?
sejak bila kau pandai berlakon?
sejak bila kau pandai mencarut?
sejak bila kau pandai mengorat?
sejak bila kau pandai mengintai?
sejak bila kau pandai berdikari?
sejak bila kau pandai bercinta?
sejak bila kau pandai menipu?


ohh, sejak aku bergelar pelajar sekolah menengah.


kebenaran, bukan?
semua orang juga kan?
memang semakin kita meningkat remaja, semakin berani kita melakukan apa-apa sahaja. namun, semuanya tidak terus berlaku dan berterusan kerana tiba suatu peringkat, kita akan sedar. diri dan minda lebih ke arah kedewasaan dan ketika itulah semua kehidupan kita berubah dan kita lebih pandai berfikir dengan matang dah jauh kehadapan.

finally, malaysia knows how to roar. amazing !

walaupun i ni jarang tengok football, tapi bila malaysia yang lawan tonight, memang semangat giler lah nak tengok haha. abah lah semangat sekali, sampai gelabah giler nak cari restoran yang ada tv *btw, i'm in temerloh. rumah my mom. first time kot datang rumah ni :) memang giler semangat lah kitorang tengok. makin lama, makin ramai yang datang restoran tu tengok bola. anyway, malas lah cakap banyak-banyak, cuma nak cakap congrats lah dekat player malaysia yang sangat boleh dibanggakan dan nadiah baharum shah memang salute giler lah dengan goalie malayis, fahmi tu. memang kaw giler lah dia catch bola walaupun ada jugak 2 yang terbolos. but still, dasyat kot dia tu :) suka suka .

hurm, tomorrow i'm going to KL. nak pergi ikea beli barang sikit untuk my abang pindah rumah sewa. then, baru pergi ipoh hantar dia. dia study kat sana, UiTM sri iskandar *ye kot name dia iskandar ke iskandariah ntah haha*

kiranya celebrate new year kat ipoh la this year. tapi 1st jan tu nak balik kuantan dah. on the 2nd tu ada 2 reunion 0.o assunta's reunion and 3j's reunion. tapi yang 3j tu tak tahu lah camne. macam bolok giler je -.- yelahh, plan macam tak berapa na betul. dah plan ni, pastu ada masalah pulak. haish. last-last pegi mall, melantak jelah apa-apa yang berselera untuk dimakan haha. takpe2 nanti discuss balik pasal tu. haish.

waahh, tahun baru dah nak sampai. kena betul-betul set resolutions and apa-apa je yang patut lahh untuk dunia baru :) ohh, tolong kasi lebih memori dan kenangan tahun 2011 ini ohh ;)

Wednesday, December 29, 2010

# DAY 21

*majlis selok tamat spm at purie's. tak selok mane lah sebab yang lain ramai datang lambat n saya kena balik awal pulak sebab nak kena pergi temerloh :( nway, have fun jugaklah. lama tak jumpa puriee ;)

2-0-1-1

ohemgee, it almost 2011.
and what's your resolution?
i'm still thinking mine. hurm.

btw, this year i wont be in kuantan during the new year eve. i'll be in ipoh :)

Tuesday, December 28, 2010

# DAY 20


*playing with the webcam. PURDAH, perhaps?

Monday, December 27, 2010

# DAY 19

i know, i know *jeling* this is like so last years, but what? i'm bored to death, okay. but i should admit that this movie is pretty much interesting yknow :)

Sunday, December 26, 2010

# DAY 18

Saturday, December 25, 2010

# DAY 17


* east coast mall ; abah bought new shoes.

Friday, December 24, 2010

my 201 post :)


so, here's what i've been doing most of the days during the holidays besides ronggeng bersama rakan di mall, cycling around the neighbourhood with my sister, camwhoring, movies, shopping etc etc.


# DAY 16


*ronggeng bersama afiqah and asifa. asifa belanja kitorang tshirt kat brands outlet hasil daripada gaji pertama terulungnya ! baru 3 hari kerja, dah dapat gaji -.- company ayah lah katakan. jealous i.

Thursday, December 23, 2010

# DAY 15

*made a LOVE WALL at my room and i'm lovin it :)

saya berbahasa aku :)


sekarang aku terasa nak cakap pasal sester. ya, sekolah asrama aku yang aku tak berapa suka dulu. tapi sekarang aku rasa macam heaven je dapat tinggal kat situ. ya, best juga la especially tahun ni sebab takde kerenah senior kot haha. sampai sekarang aku rasakan yang sester ni memang penuh dengan budak yang pelik-pelik. serious aku cakap, kalau lah korang dapat rasa macam mana berkawan dengan budak-budak kat sini memang wallahh lah haha. yelah, semua orang ada perangai dia masing-masing. perangai yang pelik. pelik yang memang pelik lah. pelik yang tak dapat jumpa dekat smart. dulu ada lah jugak orang kata yang aku ni pelik , tapi kan sumpah orang-orang yang dekat sester ni lagi pelik dari aku *walaupuun aku rasa ku tak pelik pun sebenarnya*.

cuba bayangkan, orang yang kalau stress je buat benda-benda pelik. macam panjat bumbung, panjat tangki air yang setinggi awan tu, masuk hutan pegi air terjun dan macam-macam lagi lah. tak tahu camne nak describe dorang. perangai dah pelik, pemikiran lagi lah. kadang-kadang aku rasa, sester ni macam satu tempat pengumpulan orang-orang pelik serata malaysia haha. ada kawan aku tu perangai macam orang tua, rupa macam bapak orang, alim macam ustaz dan banyak lagi lah. memang sumpah banyak yang aku tak pernah jumpa masa sekolah kat smart dulu. dalam gang aku sendiri pun ada yang pelik juga, tapi tak berapa pelik sangat lah berbanding orang lain. tapi deskmate aku, *deskmate terbaru ya* memang sangatlah peliknya haha. dan perangai dia macam takleh bla lawaknya. haha.

hurm aku rasa kan, orang pandai memang pelik kan? sebab cikgu-cikgu kat sini pun aku rasa pelik jugak haha. yelah, especially cikgu physics aku di mana konsep pengajaran dia lebih kepada gaya-gaya peliknya seperti menari-menari, menonggeng-nonggeng dan sewaktu dengan nya haha. memang pecah perut lah tengok gaya dia walaupun aku kadang-kadang tak berapa faham sangat apa yang dia cakap sebab dia cakap bahasa kelantan. aku mana lah fasih sangat, sikit-sikit tu boleh lah. kadang-kadang aku akan jadi orang yang gelak paling last sebab aku kena tanya dulu kawan kelantan aku apa yang cikgu buat lawak baru aku paham -.- tapi kan cikgu-cikgu di sini ramai yang veteran dan semuanya melayu.

walaupun budak sester ini sangatlah peliknya tapi aku rasa yang mereka ni cool dan boleh dikategorikan sebagai awesome yeahh. ni baru je sekolah kat negeri lain di mana populasi pelajarnya hanyalah sejumlah 300++ dah jumpa ramai orang pelik. i bet kat unibersiti nanti nauzubillah tak tahu lah ramai mana. haha. kadang-kadang aku rasa aku macam dalam movie haha, sebab kan selalu kalau movie yang pasal high school mesti ade nerds, geeks, gediks, poyo, genius, spoiled, stylo, kaya, miskin, pelik, normal dan segala bagai. dan semua tu ada kat sester haha. pelikkan?

akhirnya aku berjaya juga untuk menyayangi dan menyukai sekolah asrama aku tu walaupun tahun pertama macam tak leh bla seksanya. aku belajar banyak benda sebenanrnya, bukan akademik je tapi self management. hebat kan dalam dua tahun je aku dah dapat rasa keadaan susah perit, suka duka bla bla bla. aku harap aku akan jadi lebih tough nantu masa kat universiti yelahh. macam nak tercabut jantung aku ni bernafas sesak-sesak bila hadapi masalah. nasib baik jantung aku ni dah disalut dengan besi, at least aku dapat lah survive nanti untuk dunia sebenar.

oh ya, kat sester ni kan, walaupun sekecil-kecilnya, tapi drama yang wujud memang tak leh bla banyaknya. every week mesti ada nya drama ni lah drama tu lah konflik ni lah konflik tu lah. maybe lumrah kot hidup sebumbung, hari-hari, pagi petang, siang malam, 24/7 lah memang jumpa orang yang sama je. pusing-pusing sekolah pun jumpa batang hidung yang sama. memang hidup berkomuniti macam ni tak lari dari bergaduh dan konflik kan? cehh, cakap macam bagus kan haha. aku harap sangat satu hari nanti, 10 tahun lagi ke, kita akan berjumpa balik semua orang kat sester dan lihat perubahan yang berlaku pada diri masing-masing. mesti masa tu macam kelakar gila kan haha. dah dapat bayangan dah sikit macamane 10 20 tahun akan datang haha.

okay lahh. ni dah merepek melebih-lebih dah ni. aku sebenarnya sumpah rindu waktu sekolah walaupun baru 15 hari habis spm haha.

Wednesday, December 22, 2010

# DAY 14

*ronggeng bersama Mira Bukhari di EC Mall. malangnya, kami lupa nak amik gambar. LUPA?! bongok kan? haish. so, ni gmbr curi je kat fb for the sake of wanting to upload a picture :) tapi gambar ni takde kena mengene pon dengan kitorang keluar semalam haha. just nak tunjuk ni lahh....tadaaaa...MIRA BUKHARI haha

Tuesday, December 21, 2010

# DAY 13


*watched how i met your mother and read people's blog all day long :)

yes, dia PELIKSSS

here i am again writing this blog. actually i have no issues to come out one with but i have something cool to share with you guys. i bumped into this blog when i was reading sue anna joe's blog and i think i like her so much in the sense that she inspired me about all the hijab thingy. i mean, the owner of the blog, yeahh a girl named maria elena is super hilarious and cool :) slap me in the face but she is actually an engineering course graduated. yaa, an engineer. amazing, right?





i burst into laughter when i watched this video. she's really hilarious yknow. hahaha. just enjoy the video and i was thinking to actually try wearing the hijab like her but i dont know whether it suits me well or not. maybe i'll wear it like that, once in awhile.

Monday, December 20, 2010

# DAY 12


*click image to enlarge*

*nothing much. cycling around the neighbourhood with my sister. as usual, we took some time to camwhore hahahaha *fave part of all*

Sunday, December 19, 2010

# DAY 11



*accompany my sister for school shopping & yeay me, i bought two shawl ! purple & turquoise !

Saturday, December 18, 2010

# DAY 10


*woke up suprisingly late today and i just stay home all day watching movies. do some camwhoring just now with my sister :)

bangsawan gathering

last week was awesome. if u read my blog earlier there are few photos on what happened last week. i feel so lazy to write about all those thing that we did in a single post, so feel free to click the link below. its fathia's blog and she already wrote every single thing that we've done during the gathering bla bla bla sleepover bla bla bla thingy. so, happy reading ;)


Friday, December 17, 2010

# DAY 9



*back in kuantan. Sultan Haji Ahmad Shah Airport & Teluk Chempedak

part-timer?

its the 9th day after spm and suddenly i was like thinking, what the heck am i gonna do for this 6 freaking months before college. must i repeat? 6 MONTHS? yes, its equal to 180 days.

i dont wanna have like a really boring after spm life for 180 days and i hope that something would always keep me busy and feel the joy of no schooling anymore. hurm, a part-time job, perhaps? but i'm not so sure of where am i gonna apply for a job. i wanted a job which is clean and dry as in anything that doesnt involved food because i dont really into cleaning up people's leftover food on the messy table. not arrogant or being too choosy, but i'm just not into all those thing. but if i've been offered a job at a bakery, i would love to since it doesnt need so much energy and effort to hold your breath and not thinking of the grossness of the leftovers. but i think if there is no more other choice, i just need to stand it and work with all my heart haha. blah -.-

why am i talking like i've been already apply for gazillion part-time jobs? haha. *cakap je lebat*
actually i dont really know whether i should have a part-time job or not but i am seriously need some money cause i'm broke :(
plus, i need to restock my wardrobe with new clothes hahahahaha


p/s : siapa nak cari kerja dengan saya? text or facebook me :) takde teman lahh

# DAY 8



*sunway pyramid ; ice skating




p/s : i'll upload the ice skating photos later *technical problems*

Wednesday, December 15, 2010

# DAY 7



*giant seri kembangan ( sushi ) & barbeque at amsyar's

Tuesday, December 14, 2010

# DAY 6





*Times Square & Bukit Bintang ; cosmo world & shopping

Monday, December 13, 2010

# DAY 5



*mid valley ; movie (social network) & shopping :)

Sunday, December 12, 2010

# DAY 4


*sleepover at tiya's

Saturday, December 11, 2010

check check, rock rock.



ini adalah video rehearsal kami sebelum perform pada malam terakhir di sester. ini last minute punye persembahan lah kiranya. plus, lirik tu dibuat hanya satu dua jam sebelum persembahan haha. we're not rockstars and not even close to the term of 'singers'. so, this is just plain simple. :)


ini lirik nya ;

kami ada sorang cikgu nama dia rozazat,
dia seorang baik hati dan penyayang,
cikgu, cikgu caring sangat.
lepas exam cikgu tunggu kami depan kelas,
cikgu tunggu dengan tanya "ok ke tak?"
kami jawab, "okay aje"

sebenarnya,
sebenarnya,
debor rasa,
redho aje,
debor rasa,
debor rasa,
redho aje,
redho aje.

satu hari kami dengar cerita checking murid,
kami lari naik bilik sorok handset,
kami, kami takut sangat.
benar kata peribahasa malang tak berbau,
sorok giler-giler cikgu jumpa jugak,
kami, kami hairan sangat.

cikgu norlina,
instinct bagus,
power gila,
warden kami.
cikgu norlina,
instinct bagus,
power gila,
warden kami.

aspuri dan aspura memang selalu bergaduh,
gaduh-gaduh tapi ada yang bercinta,

konon benci tapi sayang.

kini tiba masa kita ucap selamat tinggal,

rasa sebak tinggal sester tapi terpaksa,
kami sayang sester sangat.

hati berat,
macam batu,
sayang sester,
selamat tinggal.

# DAY 3



*went shopping with my mom*

Friday, December 10, 2010

# DAY 2

Thursday, December 9, 2010

# DAY 1

*after spm*


selamat tinggal boarding school

this morning was my last morning bath in hostel. yes, i'm going home today. alone. by bus. pleasant enough? so not. plus, two luggage, a box, a backpack and a huge bag. =.=

ok. deep breath.

so, today is the melancholic day ever in sester ( kot? ) many fellas wave their last goodbyes and not to forget jugs of tears rolling down their cheeks. who knows that we might not even meet again soon? two years in boarding school, seems like a short period but since we're always together day and night *pusing-pusing sekolah pun jumpa orang yang sama jugak* so our friendship bond is like really strong haha -.-

ok. selamat tinggal ya sester. terima kasih atas segala kenangan dan memori. aku hargai. tinggal di asrama takdelah hampeh sangat pun. sumpah best. aku pasti rindu semua kawan-kawan yang tinggal jauh-jauh ni especially yang duduk kat kelantan. zaman bila tak tahu la baru boleh jumpa korang. maybe kat kolej kot, tapi tu pun kalau sama.

so, farewell fellas ;) :(

Thursday, December 2, 2010

cathode ray oscilloscope, huh?

2 subjects left. CHEMISTRY AND BIOLOGY.

oh my god. physics was hardcore. i can hardly answer paper 2 questions. haish. i think that the questions were simple , but i just couldnt answer them. shit. now i just have to pray that i can still get A for physics. i dont want my valuable spm result paper to be ruin with a B for physics.

double oh my god. i just have less than a week to be called high school student. now i can feel the melancholic feel of leaving high school. most of my seniors said that high school is better and more fun compared to college. i dont whether it is true or not. but mostly would prefer high school. so, as for that, i will use my few days of high school life preciously and leave some significant mark here muahahaha. blah. =.=

okay, okay. lets not get to excited of finishing spm. upcoming subjects are bloody important and hard and i really need to study now. or else i will be caught glancing at my friends answer papers haha.

bye.

Friday, November 26, 2010

3A+ already, perhaps?

  • bahasa melayu kertas 1
  • bahasa melayu kertas 2
  • bahasa inggeri kertas 1
  • bahasa inggeris kertas 2
  • sejarah kertas 1
  • sejarah kertas 2

6 SUBJECTS MORE TO GO !
lots of zits on my face is a solid proof of the tense that i feel.
pray for my success ;)

Tuesday, November 16, 2010

nerdiah says ;


this big fat chubby nerd girl wished all of SPM candidates;
THE BEST OF LUCK !

Thursday, November 11, 2010

farewell

suprise suprise. i have less than 2 weeks before spm. and what freaked me out right now is I HAVENT WELL PREPARED YET AND STILL GOT TOPICS THAT I HAVENT STUDY YET. when most of the people are already prepared and just waiting to write down all the facts in their brain to the spm's papers but me, myself still struggling to finish the whole book of biology, sejarah yadda yadda. haish. how great life is if i studied earlier.

today was a little bit sad and gloomy because all the form 4s went home already. i'm very close to this one girl and was very sad to say goodbye to her. i have no idea how we become close but we are very close out of sudden. we shared secrets and gossips and stuff. it was really good to have such a fun and close junior ;)



shera, i'm so gonna miss u ;(
call me if u datang kuantan!


Friday, October 22, 2010

ipoh mali, ipoh ipoh mali

after 5 freaking weeks in school, i am finally home. to be home is surely a good thing but the non-stop ticking clock makes me nervous. i have just a month before the big exam. haih. seriously, i havent fully prepared yet. lots of topics that i havent cover yet plus the history facts that need to memorize.

apart from that, i think school has been great all this while. i'm kinda feel super happy and love staying in hostel. its a great thing to experience all those things that you surely wont feel it if you're not a hostel-lite. sometimes whenever i think of how muct time left for me to wear school uniform, gives a melancholic feel. i cant wait to be out of school but at the same time, i still want to be called a high school student.

the most important thing about this entry is, NO MORE DRAMA QUEEN in my school anymore. she had been expelled from the school due to some cases. most of the students feel relieved for that and said that she really deserved it. i dont want to talk much about her but seriously young lady, why should you make up lots of non-fact stories about yourself and your life. you lied to like gazillion people with gazillion lies. haish. is it bad to just be yourself?

dah la, dont want to talk much about it.


p/s : off to ipoh till sunday. ;) gonna skip school for 2 days!

Saturday, September 18, 2010

ohh snapp !

back-to-hostel alarm call !

check out,

my second blog

but this blog still the MAIN BLOG, ok? ;)

Friday, September 17, 2010

i do craps when i'm bored HAHA

LMAO :)))))


i LIKE this :)


this is FUGLY.


kembar siam uuhh yeahhh


baru la lady gaga, kan :))


popped out eyes

alien or what? you name it.


and lastly *drum roll please* THE NORMAL ME haha



*haha sorry fr wasting ur time reading this post*