Friday, July 8, 2011

International Education College :D

hello people.

just coming home this afternoon :D

eh no no, bukan homesickenia okay. balik pun sebab nak amik result medical check up this monday. lagipun lepas ni for sure susah nak balik rumah selalu kan so, take the chance lah kan masa free ni.

oh. INTEC best jugak ah setakat ni. orientation week was fun. kalau nak compare dengan orientation yang penah ada sebelum-sebelum ni kan, i dengan bangganya cakap yang orientation INTEC ni lah yang paling okay kot. ecehh. part paling best time group LDK. super fun. gelak-gelak banyak walaupun baru je kenal. oh and time persembahan malam tu was super awesome too. diorang berlatih berapa jam je but then still boleh performed dengan hebat. thumbs up !

so actually, isnin ni ada speech from deputy director tapi i cannot attend sebab isnin tu baru i balik shah alam. ye ah, buat medical check up kat hospital kerajaan kan, so office hours lah baru boleh amiknya.

and selasa pulak ada perjumpaan dengan ketua program. so rabu most probably class akan start. oh btw, my class is 12M8. tak sama dengan syaz and adib. takpelah, jumpa kawan baru ye :)

oh and housemates pulak. sepatutnya 1 rumah 4 orang. tapi kitorang 3 orang je kat dalam rumah tu. dah lah dapat tingkat 5, atas sekali. ye, semuanya kerana datang register lambat haha. nasib ah kan. my roommate orang batu pahat, johor ( jeeha ). and bilik sebelah budak keratung, pahang ( fadzlin). diorang pun okay jugak. sempoi je. takde homesick-homesick pun sebab semua penah stay asrama. jeeha ex-TKC. yang fazlin pulak ex-SMAP. so macam dah biasa ah berjauhan ni. ewahh.

oh ye lupa nak bitau. the most heaven place kat INTEC ni adalah library nya yang hebat ! sumpah tak sabar nak guna library dia. since sester lagi memang suka lepak library kan ( walaupun takde ah ulat buku ke hape kan. cuma library kasi ketenangan gitu kerana suasana yang sunyi dan kemas haha ), so nanti memang kat situ lah akan jadi tempat lepak yang terhebat. sejuk kot. seronok gila, dah lah besar. tapi tempat lain tak berapa nak explore lagi ah. tapi memang takleh kalah kot dengan library dia. 4 tingkat and kalau macam terasa taknak sejuk sangat, boleh pegi tingkat atas sekali sebab kurang kesejukannya. tapi bagi saya lah kan, tempat paling ideal adalah tengah kot. cehh macam penah lepak je kan, padahal baru sekali je pegi haha.

okay. setakat ni tu je kot pasal INTEC. will update more later if ada free time. next week baru start bawak laptop cause masa orientation week tu takut nak bawak sebab busy kan, malas nak jaga. kalau tinggal kat bilik takut hilang. so yeahh, next week akan back seperti biasa. akan online, tapi tak seperti selalunya lah.



4 comments:

Shima Hishamuddin said...

library sejuk sedap tido haha

nadiahbs said...

haha memang pon. tapi sumpah syok gila library dia :DD

Muhammad Al Amin said...

mula2 masuk ingat nak tido..

zairi said...

ce tnya roomate yg ex-smap tu dye knal x hasnor haini?