Friday, June 26, 2009

nak tahu apa yang i rase?

life makin complicated kan? the more we think about it, rase macam nak give up macam tu je. tapi tak boleh. sekarang, life kat hostel much better. i think i dah jadi my old nadiahbs, nadiah macam kat smart dulu. kuat ketawa, kuat tido, kuat mengarot n kuat ronggeng. tapi kat sekolah yg kecik ni which is sbp yg terkecik kat malaysia ni, kat mane je kan nak ronggeng setakat pergi merayap dari kelas ke kelas. tapi kire ok lah kan, at least dapat melepaskan gian nk ronggeng. tadi duduk dalam bus almost 4 hours, banyak bende yang i fikir besides tido about 3 hours. suddenly, i jadi agak emo. hehe. tadi i terfikir pasal how my life would be kalau i still smartian? n camne i nak survive 2 tahun kat hostel? n camne kalau i dah bersusah payah stay hostel n sacrifice banyak n suddenly tak dapat ape yg i nak? n semua kenangan kat smart, hangout ngan kawan n banyak lagi lah. kadang-kadang rase macam 'haih, kenapelah kite lepaskan camtu je hidup dulu, i mean, i dah happy giler with m life n suddenly i tukar my hala tuju whatsoever'. tapi n then, i terfikir, 'takpelah, its a good thing, though. belum cuba belum tahu kan?' so, now. i rase macam lega tapi tak tau kenape. maybe sebab i think yang i dah buat the right decision kot. hostel tu kira ok lah. not that bad cume sometime kite rase macam tinggal dalam hell. kat sini ape ape pon, friendship yang penting. sebab mane- mane je kite pergi or pape jek yang kite buat, mesti ngan kawan or melibatkan kawan. so, friends lah yang buat kite happy and sedih at the same time. tapi biaselah kan. name pon LIFE kan.kalau semuanye berjalan ngan smooth, boring lah kan. mesti ade naek n turun n now, i akan hargai n hadapi every single thing tu sebaik-baiknye. aceehh. haha. tapi kan seriously, kalau stay kat hostel, korang akan learn to do things all by yourselves. susah mane pon, kite still akan try harder n harder. baguslah macam tu kan. tak sangke dah nak dekat 5 bulan i stay kat hostel. well done, nadiah! well done ;) so, i hope i akan survive sampai spm next year kat sekolah tu. pray for me.

3 comments:

abdulARIAN said...

nad. betul tue nad..,
tp an. lam idup as a teen, its not just friends yg kita perlukan..,
we need more..,

NadiahBS. said...

we need more?

Shima Hishamuddin said...

yeah u can do it nad :D